Udskiftning af vinduer: Guide

Udskiftning af vinduer

Udskiftning af vinduer giver lavere varmeregninger og et bedre indeklima.

Men hvad koster udskiftning af vinduer rent faktisk?

I denne guide har vi lavet en komplet prisoversigt og viser dig trin for trin, hvordan du får den bedste pris.

Prisoversigt

Vil du have en pris på udskiftning af vinduer? Sammenlign priser fra tre forskellige firmaer for at finde den bedste

Helt gratis og uforpligtende

Hvad koster udskiftning af vinduer?

Prisen på udskiftning af vinduer ligger på et sted mellem 3.000 kroner til 6.000 kroner pr. vindue.

Når du ønsker at få monteret nye vinduer, vil prisen primært afhænge af typen på vinduet, størrelsen, såvel som materialerne vinduet skal være af.

Hvis du ikke selv ønsker besværet med at kontakte flere forskellige firmaer og indhente priser på udskiftning af vinduer. Kan du nemt indhente 3 gratis og uforpligtende tilbud gennem 3byggetilbud.dk her.

Det kan være en god ide at skifte vinduerne til energirigtige vinduer. Gamle termoruder giver nemlig et stort energitab, det er faktisk både vinduer og døre.

Termovinduer pris ligger på omkring 3000 kr til 5000 kr pr vindue. Dette kommer dog helt an på højden og bredden. Det er en god ide at udskifte din termorude, hvis du har en punkterede termoruder.

Hvis du har mange vinduer og ønsker nye energirigtige vinduer på alle vinduer i huset. Her skal du have en professionel tømrer til at skifter vinduer, så du får de rigtige type vinduer som nye vindue.

Alt afhængigt af hvor god isoleringsevne du ønsker, vil især typen af glasset være en vigtig faktor. Størrelsen spiller også en rolle, da vinduer med standardmål typisk er billigere end når der skal fremstilles et vindue med tilpassede mål.

Hvis du har ældre vinduer i dit hus, og ikke ønsker at udskift vindue, kan det være godt at lave vinduer kitning. Denne løsning kan vedligeholde dine gamle vinduer med et elastisk materiale, bestående af kridt og linolie.

Kitning af vinduer pris ligger typisk på mellem 500 – 2000 kroner pr. vindue og er derfor en del billigere end helt at udskifte et vindue. Du kan få 3 gratis tilbud her.

Samtidig findes der både rammer i træ, plast og aluminium, og typen på vinduet varierer mellem ruder med et enkelt lag, termoruder med dobbeltlag m.m. 

Nedenfor har vi opstillet en tabel der viser en prisoversigt på nogle af de mest almindelige typer vinduer. Typisk tager montering af et enkelt vindue et sted mellem 2-3 timer.

Vinduets Materiale Standardstørrelse (kr.)
Vinduer af PVC
3.000 - 5.000
Trævinduer
3.000 - 5.000
Træ/alu-vinduer
4.000 - 8.000
Aluminiumsvinduer
6.000 - 10.000
Professionel Installation
500 - 2.000 pr. vindue

Hertil kan der også komme andre tillæg, hvis man for eksempel ønsker indbrudssikring, ventilation, eller indbyggede persienner. Samtidig vil prisen også afhænge af hængslerne.

Udskiftning af rude pris er som du kan se på omkring 3000 kr til 10.000 kr pr vindue + installations omkostninger.

Du tænker måske “hvem sætter vinduer i”? Der er mange forskellige firmaer som tilbyder skift af vinduer. For at få den bedste pris på at udskiftet vinduer, anbefaler vi dig at kontakte flere forskellige firmaer som kan monterer nye vinduer.

For eksempel kan man som udgangspunkt regne med, at et sidehængt vindue vil være billigere end et dannebrogsvindue, eller topstyret vindue. Her vil man typisk opleve at sidehængte vinduer er 1.000 til 2.000 kroner billigere end de andre modeller på markedet i materialepris.

Ovenstående prisoversigt på udskiftning af vinduer er blot eksempler, og vil variere fra firma til firma. Hvis du ønsker at få de bedste priser og en professionel montering anbefaler vi, at du indhenter 3 uforpligtende tilbud helt gratis.

På denne måde kan du sammenligne firmaernes tilbud i ro og mag, uden stress eller besvær. Opret blot din forespørgsel med få klik, og bliv derefter kontaktet af eksperter i dit lokalområde.

Sådan får du den bedste pris på udskiftning af vinduer

For at få den bedst mulige pris, er det vigtigt at indhente tilbud fra flere forskellige firmaer. Derefter kan du sammenligne priser og vælge den bedste. I samarbejde med 3byggetilbud.dk, kan du her få 3 gratis og uforpligtende tilbud tilsendt på udskiftning af vinduer.

Se hvor nemt det er i videoen her.

Derfor anbefaler vi dig at benytte 3byggetilbud.dk

Når du indhenter tilbud på udskiftning af vinduer gennem 3byggetilbud.dk, konkurrere flere forskellige gulvfirmaer om at give den bedste pris og handlingsplan. På den måde kan du spare mange penge.

Ved at indhente 3 gratis tilbud kan du nøje sammenligne priser, kvalitet og handlingsplan, inden du beslutter dig. De tilbud du modtager er 100% uforpligtende – Det betyder du ikke behøves vælge nogle af de tilbud du modtager. Hvis de ikke matcher dine behov eller dit budget.

Bestil 3 uforpligtende tilbud på udskiftning af vinduer her

Priseksempel

Udskiftning af vinduer

Udkiftning af vinduer pris

Lad os gennemgå et eksempel på et parcelhus fra 1950’erne der skal have udført udskiftning af vinduer. Ejerne ønsker at få udskiftet de 10 gamle vinduer med nye og energibesparende vinduer i 3 lag der har PVC rammer. Alle 10 vinduer i boligen har standardmål.

Pris: Samlet på ca. 65.000 kr. alt inkl.

Hvis du gerne vil have en konkret pris på, hvad det vil koste dig med udskiftning af vinduer i dit hjem. Vil vi anbefale dig at indhente 3 gratis og uforpligtende tilbud. Så slipper du nemlig for bøvlet med selv at kontakte flere forskellige firmaer og indhente priser.

Få 3 uforpligtende tilbud på udskiftning af vinduer her.

Er det svært at skifte vinduer?

Som udgangspunkt overlader langt de fleste danskere udskiftningen af vinduer til professionelle tømrere og andre håndværkere. Dette skyldes ikke mindst, at det yderst vigtigt arbejdet bliver udført ordentligt, da man ellers kan opleve problemer med fugt og træk, som kan føre til yderligere skader på boligen over tid.

Det gælder både ved opmåling af vinduerne, her skal der måles præcist op, samtidig med at der skal lægges lidt luft mellem vindue og hus til isoleringsmateriale.

Selve monteringen kræver også lidt forarbejde i form af karm og tætning. Dette trin er nok det mest teknisk krævende, da man både skal sætte sig ind i de specifikke egenskaber ved de valgte vinduer, samt sikre, at de er korrekt justeret for at undgå varmetab.

Typisk vil det være markant nemmere selv at montere vinduer der har standardmål. Hvis der skal laves tilpasninger eller bruges specielle mål, vil arbejdet hurtigt blive mere komplekst. 

Vægten på vinduerne gør også at arbejdet ofte skal udføres af 2 personer for at holde rammen på plads under montering, såvel som selve løftet. Dette vil især gøre sig gældende hvis man skal have udskiftet flere vinduer.

Det er helt klart muligt at skifte vinduer selv, men hvis du ønsker hjælp til opgaven, anbefaler vi at indhente 3 gratis og uforpligtende tilbud. Det tager kun et øjeblik, så bliver du snarest kontaktet af erfarne og dygtige håndværkere. Du kan selvfølgelig altid takke nej til deres tilbud.

Overvejelser ved udskiftning af vinduer

Ved udskiftning af vinduer i en bolig, bør man overveje flere forskellige ting som nævnt ovenfor. Her vil vi kort gennemgå de mest væsentlige faktorer der spiller en rolle.

I dag er der en række krav fra bygningsreglementet, om at nye vinduer der monteres som udgangspunkt skal være af energiklasse A. Disse typer vinduer bliver også betegnet som vinduer med 3-lags glas.

Dog vil det i nogle tilfælde være muligt at udskifte gamle vinduer til nyere, men tilsvarende. Her anbefaler vi at du kontakter pålidelige håndværkere eller andre professionelle, for at høre nærmere om hvilke regler der er gældende for dig.

Når det kommer til vinduesrammer, har du flere muligheder. Hvis du skal have udskiftet samtlige vinduer i boligen, vil man ofte vælge PVC rammer eller aluminium, da de kræver mindre vedligehold end trærammer. Dog er prisen på disse typer en smule højere. 

Hvis kun nogle af vinduerne skal udskiftes i boligen, bør man som udgangspunkt vælge rammer af samme materiale som resten af de eksisterende vinduer , for at opnå det pæneste resultat.

Fordele ved udskiftning af vinduer

Gamle vinduer har typisk problemer med at de lukker kold luft ind, der fører til træk, kondens der samler sig, eller dedicerede utætheder og indtrængen af vand. Ved at udskifte vinduerne i boligen, vil man opnå en mere behagelig bolig og have mindre vedligehold.

På grund af de nyere ruders energieffektivitet, vil man opnå bedre isolering, og derfor bruge mindre varme på opvarmning af boligen. Det fører ikke blot til lavere regninger, men også til et bedre energimærke og højere ejendomsværdi.

Moderne ruder kommer med hele 3 lag glas, hvilket betyder at de selvfølgelig er bedre isoleret end gamle typer. Men dette har også en anden stor fordel, nemlig mindre støj fra naboer, trafik på vejen og lignende. Dette er ofte noget som mange boligejere ikke tænker over før de har fået monteret de nye vinduer, og pludselig nyder de stille dage.

Ulemper ved udskiftning af vinduer

Udskiftning af vinduer er typisk ikke helt billigt. Alt afhængigt af hvordan din bolig er isoleret, kan du forvente at investeringen vil betale sig hjem i løbet af 5-15 år. Ældre boliger fra før årtusindeskiftet har typisk kun 1 lag glas, og i disse tilfælde vil besparelsen på varmen være stor. Det kan dog hurtigt koste 50.000 kroner eller mere, så det er ikke nødvendigvis en beslutning man tager med det samme. 

Få 3 gratis tilbud på udskiftning af vinduer

Så enkelt er det

1. Indsend din opgave

Du indsender en kort beskrivelse af din opgave, du gerne vil have udført

2. Din opgave behandles

Vores serviceafdeling behandler din opgave, og kontakter dig telefonisk

3. Du modtager 3 tilbud

Tre udvalgte håndværkere kontakter dig og giver dig tilbud

4. Vælg din håndværker

Du vælger frit håndværkeren, og opgaven udføres

Bestil 3 uforpligtende tilbud på udskiftning af vinduer her

Konklusion

Udskiftning af vinduer behøver ikke være et projekt der skræmmer. Ved at vælge de rigtige materialer og vinduer, kan du få alle de mange fordele som energibesparende ruder byder på.

Uanset om du vælger at gøre det selv, eller en professionel virksomhed, vil udskiftning af vinduer i din bolig hjælpe dig til en lavere varmeregning, et bedre indeklima, og en højere ejendomsvurdering.

Vi håber du har lært noget nyt i denne artikel, og at du nu er bedre klædt på til at begynde projektet. Hvis du gerne vil have hjælp til nye vinduer anbefaler vi at du indhenter 3 gratis og uforpligtende tilbud i dag. Det giver dig et nemt overblik og kræver blot få minutter af din tid. Prøv det nu!

Nyttig viden

Ønsker du en ny isolering? – Se komplet guide her

Ønsker du hulmursisolering? – Se komplet guide her

Ønsker du en loftisolering? – Se komplet guide her

Ønsker du træfiberisolering? – Se komplet guide her

Ønsker du pir isolering? – Se komplet guide her

Ønsker du byg nyt hus? – Se komplet guide her

Ofte stillede spørgsmål

Hvad koster det at få skiftet et vindue?

Prisen for at få skiftet et vindue varierer afhængigt af faktorer som størrelse, brug af materiale og arbejdskraft. Typisk koster det mellem 3.000 og 6.000 kroner, afhængig af kompleksiteten på opgaven.

Kan man se forskel på 2 og 3 lags vinduer?

Ja, der er synlige forskelle mellem 2- og 3-lags vinduer. 3-lags vinduer har en ekstra glasrude, hvilket forbedrer isoleringen og reducerer støj. Den øgede tykkelse kan dog påvirke det æstetiske udseende.

Ovenstående indeholder annoncelink

Vi vil hjælpe dig spare både tid og penge på dit næste byggeprojekt. Så du kan føle dig tryg gennem hele processen.

Scroll to Top