Facaderenovering: Guide (2024)

facaderenovering

Facaderenovering er med til at forebygge skader, hvilket forlænger levetiden markant og øger boligens værdi.

Men hvad koster en facaderenovering rent faktisk?

I denne guide har vi lavet en komplet prisoversigt og viser dig trin for trin, hvordan du får den bedste pris.

Prisoversigt

Vil du have en pris på facaderenovering? Sammenlign priser fra tre forskellige firmaer for at finde den bedste

Helt gratis og uforpligtende

Hvad koster en facaderenovering?

Prisen på facaderenovering ligger på mellem 400 kr til 800 kr pr. m².

Prisen på facaderenovering vil ofte variere en smule, i forhold til hvor i landet man ønsker opgaven udført. Samtidig vil det også afhænge af den facade man har og den type arbejde der skal udføres.

For eksempel er vandskuring af en mur i god stand typisk billigere end omfugning, der skal udbedre gamle fuger. Isolering af facaden er som regel den dyreste type arbejde, da det indebærer adskillige arbejdstimer og materialer.

Hvis du ønsker dygtige håndværkere til din facade renovering, men ikke selv ønsker besværet med at kontakte flere forskellige firmaer og indhente priser. Kan du nemt indhente 3 gratis og uforpligtende tilbud gennem 3byggetilbud.dk her.

Dette er også en god ide, hvis det er fredede bygninger eller større projekter. Her kan du nemlig få en ide omkring hvad koster facaderenovering.

Vandskuring er som nævnt typisk en af de billigere former for facaderenovering, da der blot skal påføres et tyndt lag mørtel på den eksisterende facade. Resultatet resulterer i et flot og ensartet udseende, der skjuler eventuelle småfejl og kan farves som ønsket. Vandskuring koster typisk et sted mellem 400 til 600 kr pr. m².

Pudsning af facaden omhandler også arbejde med at tilføje et eller flere lag til den eksisterende facade. Dog er materialet en smule anderledes, men resultatet bliver i sidste ende også en glat overflade, der beskytter bygningens indre vægge. Her ligger puds pris pr m2 typisk på 450 til 700 kr pr. m².

Netpuds er en af de mest holdbare løsninger til facaderenovering, da man får en stærk facade der kan holde til vejr og vind i en længere årrække end de tidligere nævnte løsninger. Det skyldes, at man anvender armeringsnet mellem væggen og det ydre lag puds, for bedre at modstå brud og lignende. Netpudsning pris lander derfor på et sted mellem 600  til 900 kr pr. m².

Omfugning af facadens fuger er et mere omfattende arbejde, der dog er nødvendigt i tilfælde af at disse er blevet gamle eller har taget skade. Fugerne hjælper nemlig med at forhindre vandet i at trænge gennem muren, og er derfor vigtige at vedligeholde korrekt. Der kræves en række specialværktøjer og færdigheder til at udskifte de gamle fuger uden at forårsage skade, og derfor vil omfugning typisk koste et sted mellem 700 til 1000 kr pr. m².

Facadeisolering er en anden populær løsning til boliger, der udover en ny og smuk facade også ønsker en bedre isolering. Dette vil typisk være aktuelt ved bygninger der ikke har plads til hulmursisolering eller andre metoder. Her vil man alt efter boligen vælge mellem flere forskellige typer facadeisolering, og derfor kan prisen også variere mellem 1000 kr til 2000 kr pr. m².

En komplet facaderenovering er en stor opgave og ikke en gør det selv opgave, da det indebære en omfattende renovering af den nuværende facade.

Sådan får du den bedste pris på facaderenovering

For at få den bedst mulige pris, er det vigtigt at indhente tilbud fra flere forskellige firmaer. Derefter kan du sammenligne priser og vælge den bedste. I samarbejde med 3byggetilbud.dk, kan du her få 3 gratis og uforpligtende tilbud tilsendt på facaderenovering.

Se hvor nemt det er i videoen her.

Derfor anbefaler vi dig at benytte 3byggetilbud.dk

Når du indhenter tilbud på facaderenovering gennem 3byggetilbud.dk, konkurrere flere forskellige firmaer om at give den bedste pris og handlingsplan. På den måde kan du spare mange penge.

Ved at indhente 3 gratis tilbud kan du nøje sammenligne priser, kvalitet og handlingsplan, inden du beslutter dig. De tilbud du modtager er 100% uforpligtende – Det betyder du ikke behøves vælge nogle af de tilbud du modtager. Hvis de ikke matcher dine behov eller dit budget.

Bestil 3 gratis og uforpligtende tilbud på facaderenovering her

Priseksempel

Facaderenovering pris

Nu vi har set lidt nærmere på gennemsnitlige priser for facaderenovering, kan vi også tage udgangspunkt i et eksempel. Lad os se nærmere på et typisk familiehus der har en facade med et samlet areal på 150 m².

Pris: Samlet på ca. 185.000 kr. alt inkl.

Hvis du gerne vil have en konkret pris på, hvad det vil koste dig at fåen facaderenovering af dit hjem. Vil vi anbefale dig at indhente 3 gratis og uforpligtende tilbud. Så slipper du nemlig for bøvlet med selv at kontakte flere forskellige firmaer og indhente priser.

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på facaderenovering her.

Hvad er facaderenovering?

Facaderenovering kan som nævnt indebære en række forskellige ting, der handler om reparation, fornyelse eller andre opgaver, der har med facaden på en bolig eller bygning at gøre. 

Typisk er formålet både at forbedre bygningens udseende, øge dens værdi, forlænge dens levetid og forbedre isoleringsevnen. 

Mange skader på facader i Danmark kan føres tilbage til anvendelsen af særlige typer malinger, der især blev brugt fra slutningen af 1950’erne, og frem til årtusindeskiftet. Disse malinger dannede et isolerende lag, således at muren bag facaden ikke kunne ånde. 

Derfor har mange opgaver at gøre med at udbedre konsekvenserne af disse tidligere anvendte malinger og materialer. Når muren ikke kan ånde, kan det føre til fugt og skader på murværket, såsom skimmel eller frostsprængninger. Som resultat, er facaderenovering ofte nødvendig for at genoprette bygningens strukturelle integritet og forbedre levetiden på sigt.

En typisk opgave i forbindelse med disse udfordringer involverer fjernelse af den gamle og tætnende maling, og erstatning med moderne, åndbare malinger eller puds. Dette tillader fugten at passere igennem facaden og fordampe, hvilket forhindrer ophobning af fugt bag facaden.

Dog kan facaderenovering også blot indebære en simpel rengøring, såsom fjernelse af snavs, alger, graffiti eller lignende. Rengøring af facaden kan i nogle tilfælde være tilstrækkeligt til markant at gøre en bygning smukkere, uden den store investering.

For at finde frem til hvilken type arbejde der kræves for netop din facade, vil det ofte være nødvendigt at have en professionel murer eller anden fagperson forbi og inspicere din bolig. Der er nemlig både lokal lovgivning indblandet, såvel som forskellige facadetyper og byggematerialer, der kan påvirke hvilken type vedligeholdelse eller renovering der er mest passende for din specifikke facade. 

Når det kommer til andre skader på facaden, vil reparationerne typisk være mere omfattende, både i forhold til arbejdstid og andre omkostninger til materialer, stillads og lignende. 

Mange boliger i Danmark er belagt med et lag puds, der dækker murstenene under, og skaber et ensartet udseende. Dette lag kan med tiden krakelere og tage skade. Her vil man ofte vælge at få udbedret fejlen på de udvalgte steder, frem for at foretage en fuldstændig ny omgang pudsning af hele facaden.

I slemme tilfælde kan det dog være nødvendigt at fjerne eksisterende puds for at komme ind til revnede mursten eller ødelagte facadepaneler og udskifte dem. Uanset hvad, vil disse typer renoveringer hjælpe med at forlænge bygningens levetid, og forhindre yderligere skader.

Omfugning er en anden typisk opgave der kan være nødvendig på en boligs facade. Som vi har nævnt andet sted i denne guide, vil skader på fugerne kunne føre til fugtskader eller vandindtrængning, og det er derfor vigtigt at udbedre fugerne med jævne mellemrum.

Hvis du ønsker hjælp til facaderenovering, vil vi anbefale at du klikker på et af vores links her på siden, og på den måde indhenter 3 uforpligtende og gratis tilbud på din opgave. Du skal blot beskrive lidt omkring dine ønsker, så bliver du snarest kontaktet af forskellige firmaer i dit lokalområde. Du kan selvfølgelig altid takke nej til deres forslag.

Fordele ved facaderenovering

Man bør ikke overse, hvor vigtigt det kan være at have en smuk og ensartet facade, der ikke viser tegn på alder eller slid. Facaderenovering kan få boliger til at fremstå som helt nye, og på den måde øge herlighedsværdien og gøre boligen mere tiltalende at leve i.

Facaderenovering forbedrer som nævnt både levetiden og udseendet på boligen, hvilket kan spille en væsentlig indflydelse på ejendommens markedsværdi. I tilfælde af isolering, vil man opnå endnu højere værdi på grund af det bedre energimærke.

Ved at få udført facaderenovering får man en facade, der holder til vejr og vind, og som ikke kræver årlige lappeløsninger eller andre småreparationer. Typisk vil de nyere materialer og teknikker også holder i lang tid, så man bliver dækket mange år ud i fremtiden.

Ulemper ved facaderenovering

Desværre er facaderenovering ikke en billig løsning når det skal laves ordentligt. Det er især udgifter til materialer, der bestemmer prisen, men også udgifter til stillads og professionelle håndværkere. I mange tilfælde vil denne investering dog være nødvendig, for at sikre boligen forbliver sund og sikker at leve i.

Få 3 gratis tilbud på facaderenovering

Så enkelt er det

1. Indsend din opgave

Du indsender en kort beskrivelse af din opgave, du gerne vil have udført

2. Din opgave behandles

Vores serviceafdeling behandler din opgave, og kontakter dig telefonisk

3. Du modtager 3 tilbud

Tre udvalgte håndværkere kontakter dig og giver dig tilbud

4. Vælg din håndværker

Du vælger frit håndværkeren, og opgaven udføres

Bestil 3 gratis og uforpligtende tilbud på facaderenovering her

Konklusion

Facaderenovering kan indebære mange forskellige opgaver, og vil typisk variere fra bolig til bolig. Det er ofte nødvendigt at have en professionel fagperson ud og tjekke boligens facade, for at finde frem til den optimale løsning.

Uanset om du ønsker at få pudset facaden op, udbedret fugerne mellem mursten, eller måske endda få udført facadeisolering, vil den indledende investering typisk kunne betale sig i form af en sikker og smukkere bolig, højere markedsværdi, og bedre energimærkning.

Hvis du ønsker at høre nærmere om mulighederne for facaderenovering i netop dit tilfælde, kan du klikke på et af vores links her på siden, og få 3 gratis tilbud på facaderenovering i dag. God fornøjelse!

Nyttig viden

Ønsker du en ny isolering? – Se komplet guide her

Ønsker du hulmursisolering? – Se komplet guide her

Ønsker du en loftisolering? – Se komplet guide her

Ønsker du træfiberisolering? – Se komplet guide her

Ønsker du pir isolering? – Se komplet guide her

Ønsker du byg nyt hus? – Se komplet guide her

Ønsker du maling af facade? – Se komplet guide her

Ofte stillede spørgsmål

Ovenstående indeholder annoncelink

Vi vil hjælpe dig spare både tid og penge på dit næste byggeprojekt. Så du kan føle dig tryg gennem hele processen.

Scroll to Top