Pir isolering: Guide & oversigt

pir isolering

Pir isolering er en yderst effektiv og rentabel måde at isolere hjemmet på.

Men hvad koster pir isolering rent faktisk?

I denne guide har vi lavet en komplet prisoversigt og viser dig trin for trin, hvordan du får den bedste pris.

Prisoversigt

pir isolering

Vil du have en pris på pir isolering? Sammenlign priser fra tre forskellige firmaer for at finde den bedste

Helt gratis og uforpligtende

Hvad koster pir isolering?

Prisen på pir isolering ligger på omkring 57 kroner pr kvm med en tykkelse på 20 mm, hvilket kun er en smule højere end hvad Rockwool for eksempel koster. Pir isolering er blevet markant billigere de seneste par år, og det er gode nyheder for alle boligejere i Danmark.

Alt afhængigt af behovet, kan 20 mm være for lidt. Derfor kan man gå 10 mm op i tykkelse gradvis, helt op til 250 mm. Skal pladen være 100 mm tyk, koster det i omegnen af 200 kroner per kvadratmeter.

Hvis du ikke selv ønsker besværet med at kontakte flere forskellige isoleringsfirmaer og indhente priser på pir isolering. Kan du nemt indhente 3 gratis og uforpligtende tilbud gennem 3byggetilbud.dk her.

Samtidig er det også forholdsvis nemt at installere PIR pladerne i hjemmet, især ved nybyg, på grund af det forholdsvis lille areal pladerne kræver, hvilket betyder arbejdsbyrden heller ikke er voldsom. Spu isolering og pir isolering er meget bæredygtigt sammen med pur skum isolering. Disse typer isolering passer perfekt til udvendig isolering eller til at efterisolere dit loft.

Iko enertherm pris ligger derfor på ca 50 – 60 kroner pr kvm. Dette giver en bedre isoleringsevne end traditionelle isoleringsmaterialer.

Samlet set, betyder det altså, at man kan forvente PIR isolering med alt inklusive vil koste i omegnen af 200-500 kroner pr. kvadratmeter. Dette afhænger som sagt af tykkelsen på pladerne.

Dette kan dog variere meget fra firma til firma, så derfor anbefaler vi at indhente 3 tilbud fra forskellige professionelle, for at du kan opnå den bedste pris.

En af de største faktorer for den samlede pris er ikke blot tykkelsen på materialet der vælges. Der er også en anden ting at overveje i denne forbindelse, vil kan gøre det til en god idé at være ekstra kritisk når du sammenligner tilbud.

Nogle firmaer ligger nemlig inde med et parti ældre plader, og vil derfor tage betydeligt mere for materialerne end hvad de aktuelle markedspriser i 2024 lyder på.

Samtidig er det også værd at huske på, at denne type plader ikke optager ligeså mange kvadratmeter i boligen, så der altså er en besparelse i form af et større boligareal når huset skal vurderes og salgsprisen på baggrund af kvadratmeter bliver udregnet.

Sådan får du den bedste pris på pir isolering

For at få den bedst mulige pris, er det vigtigt at indhente tilbud fra flere forskellige isoleringsfirmaer. Derefter kan du sammenligne priser og vælge den bedste. I samarbejde med 3byggetilbud.dk, kan du her få 3 gratis og uforpligtende tilbud tilsendt på pir isolering.

Se hvor nemt det er i videoen her

Derfor anbefaler vi at benytte 3byggetilbud.dk

Når du indhenter tilbud på pir isolering gennem 3byggetilbud.dk, konkurrere flere forskellige isoleringsfirmaer om at give den bedste pris og handlingsplan. På den måde kan du spare mange penge.

Ved at indhente 3 gratis tilbud kan du nøje sammenligne priser, kvalitet og handlingsplan, inden du beslutter dig. De tilbud du modtager er 100% uforpligtende – Det betyder du ikke behøves vælge nogle af de tilbud du modtager. Hvis de ikke matcher dine behov eller dit budget.

Bestil 3 uforpligtende tilbud på pir isolering her

Priseksempel

Pir isolering pris

I eksemplet er boligen på 140 kvadratmeter, stammer fra 1954. Vi regner med at der skal benyttes 100 mm plader til pir isoleringen hele vejen rundt på grund af husets alder.

Pris: Samlet på ca. 145.000 kr. alt inkl.

Hvis du gerne vil have en konkret pris på, hvad det vil koste dig at få pir isolering. Vil vi anbefale dig at indhente 3 gratis og uforpligtende tilbud. Så slipper du nemlig for bøvlet med selv at kontakte flere forskellige firmaer og indhente priser.

Få 3 uforpligtende tilbud på pir isolering her.

Hvad er pir isolering?

PIR isolering er et relativt nyt materiale der fremstilles af plast, såsom polyurethan. Det sikrer en virkelig god isoleringsevne, og man kan derfor nøjes med et tyndere lag PIR isolering, og det er muligt at opnå op til 2 gange bedre isolering end mange andre typer isolering og en højere isoleringsevne end traditionel isolering med tyndere vægge.

Isoleringsevnen ligger nemlig i den høje ende af skalaen, på cirka 0,024 W/(m·K), hvilket er markant bedre end mineraluld der cirka er på 0,036 W/(m·K), eller træfiberisolering der ofte er på 0,040 W/(m·K).

Den mindre størrelse er også effektiv ved ældre boliger hvor pladsen er trang, ligesom man kan få flere kvadratmeter for samme budget når der bygges nye boliger, på grund af pladsbesparelsen.

Rent teknisk, er besparelsen et sted mellem 5 til 7% i forhold til andre materialer. Det vil sige at et hus på 100 kvadratmeter kan udnytte 5-7 kvadratmeter mere ved at benytte PIR isolering, noget der både kan mærkes på salgsvurderingen, såvel som komforten i hjemmet.

PIR isolering er desuden forholdsvis nemt at montere, på grund af de transportable plader ikke vejer eller fylder meget, og de er nemme at skære til på stedet. Samtidig er pladerne stive, så de er lette at opbevare og flytte rundt på. 

Materialet er især er blevet populært på grund af dets fugtbestandighed. På grund af det våde danske klima, har mange andre typer isoleringsmaterialer behov for ekstra beskyttelse, og visse typer har endda en kortere levetid.

PIR isolering er fremstillet på en sådan måde, at det kan modstå kontakt med vand i op til 5 måneder af gangen, og kan derfor bruges mange steder hvor andre typer isolering ikke fungerer.

Omvendt, er PIR isolering også brandbestandigt, hvilket igen betyder, at man kan anvende dette materiale i en lang række miljøer og områder som normalt ikke er muligt med andre typer isolering.

Man kan derfor isolere hele huset med PIR plader, da det både er muligt at bruge pladerne i gulve, lofter og på vægge, hvilket gør indkøbet nemmere, og samtidig monteringen ligetil.

PIR isolering giver også fornuftig lydisolering, hvilket rundt regnet ligger på samme niveau som mineraluld og træfiber. Man får altså en bedre akustik i hjemmet, og slipper for udefrakommende støj når man vælger PIR isolering.

Prisen på PIR isolering ligger i den højere ende sammenlignet med mineraluld, stenuld, træfiber og lignende materialer. Dog er PIR isolering effektivt i hele levetiden af huset hvilket betyder, at det ikke skal fornyes eller udskiftes, hvilket kan opveje både pris og den mindre miljøvenlige fremstilling.

PIR isolering er nemlig ikke anset som et co2 neutralt produkt hvis man udelukkende tænker på fremstillingen af materialet. Omvendt skal der blot produceres nok materiale til huset én enkelt gang, da det ikke skal udskiftes, og på grund af den lave vægt kræver det ikke ligeså meget energi at transportere rundt. 

Fordele ved pir isolering

På grund af de håndterbare plader, kræver det ikke flere måneders rod i hjemmet at få isoleret med PIR. Typisk kan et hus på 140 m2 klares på 3-5 hverdage, hvilket ligger i den lavere ende sammenlignet med andre materialer.

Ofte kan man nøjes med tyndere PIR plader fordi isoleringsevnen er væsentlig højere. Det kan resultere i en række fordele, som mindre spildplads, flere kvadratmeter i hjemmet, og en højere salgspris på grund af det øgede boligareal. 

I det danske klima må det absolut siges at være en fordel, at PIR isolering kan tåle vand i flere måneder af gangen. Selvom det næppe vil blive aktuelt i så lange perioder, giver det en ekstra tryghed at vide man ikke skal bekymre sig i de våde sæsoner. 

Ulemper ved pir isolering

Selvom priserne på PIR isoleringsmaterialet er faldet de seneste par år, kan det stadig være en dyr investering til at starte med. Prisen pr. kvadratmeter er stadigvæk højere end mange aldre alternativer, men der er dog mulighed for at tjene dette hjem på andre måder, såsom større boligareal. Samtidig skal pladerne heller ikke udskiftes efter en periode på 5, 10 eller 20 år.

Få 3 gratis tilbud på pir isolering

Så enkelt er det

1. Indsend din opgave

Du indsender en kort beskrivelse af din opgave, du gerne vil have udført

2. Din opgave behandles

Vores serviceafdeling behandler din opgave, og kontakter dig telefonisk

3. Du modtager 3 tilbud

Tre udvalgte håndværkere kontakter dig og giver dig tilbud

4. Vælg din håndværker

Du vælger frit håndværkeren med den bedste pris og opgaven udføres

Bestil 3 uforplitende tilbud på pir isolering her

Konklusion

Alt i alt, er PIR isolering en løsning der helt klart er værd at overveje. De mange fordele kan snildt opveje den højere pris, og især danske husejere der før har haft problemer med fugt vil sætte pris på vandbestandigheden.

Vi anbefaler at du indhenter 3 uforpligtende tilbud på PIR isolering for at få en konkret pris på et projekt, så kan du frit og kvit vurdere om PIR pladerne er noget for dig. 

Nyttig viden

Ønsker du en ny isolering? – Se komplet guide her

Ønsker du hulmursisolering? – Se komplet guide her

Ønsker du en loftisolering? – Se komplet guide her

Ønsker du træfiberisolering? – Se komplet guide her

Vil du have en pris på nyt polyurethan gulv? – Se komplet guide og pris her

Ønsker du at byg nyt hus? – Se komplet guide her

Ønsker du lydisolering? – Se komplet guide her

Ønsker du isover isolering? – Se komplet guide her

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er PIR isolering?

PIR isolering er en termisk isoleringsmateriale lavet af polyisocyanurat skum. Det er kendt for sin høje termiske modstand, lette vægt og effektive isoleringsegenskaber, hvilket gør det populært i byggeindustrien.

Hvad koster PIR isolering?

Prisen på PIR isolering varierer afhængigt af tykkelse, mærke og købssted. Generelt ligger prisen mellem 50-80 DKK pr. kvadratmeter. Professionel rådgivning og prissammenligning anbefales for nøjagtig prisfastsættelse.

Ovenstående indeholder annoncelink

Vi vil hjælpe dig spare både tid og penge på dit næste byggeprojekt. Så du kan føle dig tryg gennem hele processen.

Scroll to Top