Sadeltag: Guide & oversigt (2024)

sadeltag

Et sadeltag er en af de mest almindelige typer tage til huse i Danmark. Det er en god løsning til det danske klima, hvor vi ofte oplever regnvejr.

Men hvad koster et sadeltag rent faktisk?

I denne guide har vi lavet en komplet prisoversigt og viser dig trin for trin, hvordan du får den bedste pris.

Prisoversigt

sadeltag

Vil du have en pris på montering af sadeltag? Sammenlign priser fra tre forskellige tagfirmaer for at finde den bedste

Helt gratis og uforpligtende

Hvad koster et sadeltag?

Prisen på et sadeltag vil primært afhænge af de materialer der skal anvendes, altså tagpap, teglsten, stål eller lignende, såvel som den eksisterende tagkonstruktion. Typisk løber den endelige pris op i omkring 1000 til 2000 kroner per kvadratmeter.

Efter en gennemgang af aktuelle priser fra tidligere projekter landet over, lander et klassisk tag med tagsten af beton på et sted mellem 750 til 1500 kroner per kvadratmeter. Her er variationen både afhængig af hvor i landet man hyrer fagfolk, såvel som hvor meget af den eksisterende tagkonstruktion skal udskiftes eller repareres.

Hvis du ikke selv ønsker besværet med at kontakte flere forskellige tagfirmaer og indhente priser på montering af sadeltag. Kan du nemt indhente 3 gratis og uforpligtende tilbud gennem 3byggetilbud.dk her.

Hvad angår tagpap og ståltage er priserne her typisk lidt lavere, på grund af priserne for materialer. Her finder vi ofte priser, der ligger i et leje på mellem 600 til 1000 kroner per kvadratmeter. 

Ønsker du derimod at udsmykke dit tag med naturskifer, skal du forvente en pris mellem 1500 til 2500 kroner per kvadratmeter. Men så får du også et luksuriøst udseende, der udstråler charme.

Udover priserne på selve tagmaterialet kommer der også andre omkostninger. For eksempel vil der typisk udskiftes eller repareres en del af tagkonstruktionen, altså undertaget, og dette koster cirka 100 til 400 kroner per kvadratmeter, alt afhængigt af standen.

Samtidig kan det også være nødvendigt at udskifte nedløbsrør, tagrender og lignende, som kan være svært at omregne til priser i kvadratmeter. Her vil prisen afhænge af det enkelte hjem og standen, såvel som boligejerens ønsker.

Samlet set kan man regne med en pris per kvadratmeter i gennemsnit ligger på omkring 1000 til 2000 kroner. Ofte i den lidt højere end for et professionelt resultat, hvor der er taget højde for uforudsete udgifter.

Sådan får du den bedste pris på et sadeltag

For at få den bedst mulige pris på et sadeltag, er det vigtigt at indhente tilbud fra flere forskellige firmaer. Derefter kan du sammenligne priser og vælge den bedste. I samarbejde med 3byggetilbud.dk, kan du her få 3 gratis og uforpligtende tilbud tilsendt på renovering af dit eksisterende sadeltag eller montering af et nyt sadeltag.

Se hvor nemt det er i videoen her.

Derfor anbefaler vi dig at benytte 3byggetilbud.dk

Når du indhenter tilbud på et sadeltag gennem 3byggetilbud.dk, konkurrere flere forskellige firmaer om at give den bedste pris og handlingsplan. På den måde kan du spare mange penge.

Ved at indhente 3 gratis tilbud kan du nøje sammenligne priser, kvalitet og handlingsplan, inden du beslutter dig. De tilbud du modtager er 100% uforpligtende – Det betyder du ikke behøves vælge nogle af de tilbud du modtager. Hvis de ikke matcher dine behov eller dit budget.

Bestil 3 gratis tilbud på montering af et sadeltag her

Priseksempel

sadeltag

Pris på sadeltag

For at give vores læsere et hurtigt overblik, har vi opstillet dette priseksempel. Her ønsker en boligejer et klassisk sadeltag med 2 flader fra 1980’erne på 120 kvadratmeter. Boligejer ønsker et teglsten af beton, og et nyt undertag skal ved samme lejlighed.

  • Teglsten af beton: 700 kr x 120 kvadratmeter = 84.000 kroner.
  • Nyt undertag: 250 kr x 120 kvadratmeter = 30.000 kroner.

Ved etablering af nyt sadeltag bliver boligejeren også enig med sig selv om at udskifte samtlige tagrender og nedløbsrør, for at  sikre en lang levetid på hele taget. 

  • Tagrender, nedløbsrør og tilbehør = 15.000 kroner.

Pris: Samlet på ca. 129.000 kr. alt inkl.

Hvis du gerne vil have en konkret pris på, hvad det vil koste dig at få et sadeltag hjemme hos dig. Vil vi anbefale dig at indhente 3 gratis og uforpligtende tilbud. Så slipper du nemlig for bøvlet med selv at kontakte flere forskellige firmaer og indhente priser.

Få 3 gratis tilbud på montering af et sadeltag her.

Hvad er et sadeltag?

Et sadeltag er hvad vi i dag kender som et skråtag, og består altså af 2 eller flere tagflader der skråner op mod hinanden. Udover at beskytte mod regn og sne på en effektiv måde, giver denne løsning også mere plads i boligen, som kan bruges til opbevaring, eller endda omdannes til flere kvadratmeter med funktionel plads til værelser.

Samtidig er den forholdsvis simple konstruktion af et sadel tag også en af de billigere løsninger som boligejere har til rådighed, både hvad angår opførelse såvel som renovering. Udbredelsen af taget betyder desuden, at enhver tømrer eller anden fagperson bør have kendskab til renovering og udbedring af fejl på denne type tag.

Taget er også fleksibelt hvad angår tagmaterialer. Ofte anvendes den traditionelle tagsten, enten af ler eller beton, og begge udgaver har en lang levetid, god holdbarhed og et klassisk udseende, der passer ind i ethvert nabolag.

Et sadeltag er et tag med to tagflader. Det er et traditionelt tag som giver et flot udseende til husets facade. De to flader betyder at det giver beskyttelse mod vind. Hvis du ønsker et nyt tegltag med nye tagrender som beskytter din bolig mod vind og vejr er en sadeltag en god løsning.

Skifer er de senere år blevet et populært alternativ, og anses som at være et lidt mere luksuriøst materiale, der resulterer i et mere elegant og eksklusivt udseende. Det er stadig et holdbart valg, men koster dog også lidt mere pr kvadratmeter, bade i indkøb såvel som konstruktion af tagspær m.m.

Tagpap er en anden løsning man kan anvende på et sadeltag, som dog ikke er ligeså udbredt på denne type tag, som på et fladt tag eller andre tage med forholdsvis små hældninger. Det er et billigt valg, og forholdsvis holdbart, dog ser det ikke helt så smukt ud med tiden.

Sidst men ikke mindst vælger en del danske boligejere også at få lagt tagplader på deres sadeltag. Her er der flere materialer at vælge mellem, som fibercement, plast eller metal. Det fører til en forholdsvis simpel og hurtig montering og et holdbart resultat.

Hvis dit sadeltag har set bedre dage, og du overvejer at få det renoveret eller helt udskiftet, er det ikke blot selve tagmaterialet, der skal overvejes.  Typisk vil der også være behov for at udskifte nogle træspær, eller på anden måde sikre at selve tagkonstruktionen bliver renoveret eller repareret,for at sikre en solid installation.

Det kan være svært selv at se om de eksisterende tagspær er i god stand, og kræver ofte en professionel håndværkers vurdering. Der er også visse krav i forhold til bygningsreglementet, der skal tages højde for.

Sadeltag konstruktion

Det første skridt i at få et nyt sadel tag er at få en professionel til at inspicere dit nuværende tag for at bestemme omfanget af de nødvendige reparationer. 

Denne vurdering vil hjælpe med at identificere eventuelle strukturelle problemer og tagmaterialets generelle tilstand. Efter vurderingen bliver der typisk udarbejdet en detaljeret renoveringsplan, som omfatter design, materialevalg og et budget.

Når det gamle tag er fjernet, skal man reparere eventuelle beskadigede områder af tagkonstruktionen. Dette trin er vigtigt for at sikre, at det nye tag har et solidt fundament. Efter de strukturelle reparationer kan man begynde at lægge et nyt tag. 

Her starter man typisk med underlaget, som giver et ekstra lag beskyttelse mod fugt, og fortsætter derefter med selve tagmaterialet. Nogle projekter kræver, at man fjerner tagrender, inddækninger og andet, før man kan begynde, og derfor kan det også være nødvendigt at budgettere med genmontering af dette.

Fordele ved et sadel tag

Den simple konstruktion af 2 eller flere tagets sider, der skråner op mod hinanden, betyder at det er forholdsvis nemt at bygge nyt, ligesom det også er nemt at renovere en eksisterende tagkonstruktion af denne type. Samtidig ender man med et klassisk udseende, der ser godt ud, og som passer ind i ethvert boligområde, uanset hvor i Danmark man befinder sig.

Ulemper ved et sadel tag

Alt afhængigt af hvor højt sadel taget bliver konstrueret, kan det være muligt at man ikke kan få beboelige kvadratmeter ud af pladsen på loftet. De skrånede sider vil uanset højde medføre, at der vil gå visse kvadratmeter tabt. Dog kan man med vinduer og lysindfald stadigvæk opnå et rummeligt og indbydende resultat.

Få 3 gratis tilbud på et sadeltag

Så enkelt er det

1. Indsend din opgave

Du indsender en kort beskrivelse af din opgave, du gerne vil have udført

2. Din opgave behandles

Vores serviceafdeling behandler din opgave, og kontakter dig telefonisk

3. Du modtager 3 tilbud

Tre udvalgte håndværkere kontakter dig og giver dig tilbud

4. Vælg din håndværker

Du vælger frit håndværkeren, og opgaven udføres

Bestil 3 gratis tilbud på montering af et sadeltag her

Konklusion

Ved at renovere eller få installeret et sadeltag på en ny bolig, kan i høj grad forbedre dit holdbarhed, funktionaliteten og selve udseendet på dit hjem. 

Det er et af de absolut mest anvendte typer tag i Danmark, og passer derfor godt ind i både nybyggede boliger, såvel som ældre hjem. Samtidig er det et tag, der er forholdsvis billigt at renovere og udskifte, og stort set alle håndværkere har erfaring med denne type tag. 

Uanset om du ønsker at bevare den klassiske charme ved et traditionelt dansk hus eller opgradere til en mere moderne æstetik, kan en veludført renovering af tag være en værdifuld investering i dit hjems fremtid.

Nyttig viden

Ønsker du tagpap tag? – Se komplet guide her

Ønsker du eternittag? – Se komplet guide her

Ønsker du et zinktag? – Se komplet guide her

Ønsker du facaderenovering? – Se komplet guide her

Ønsker du omfangsdræn? – Se komplet guide her

Ønsker du et tegltag? – Se komplet guide her

Ønsker du udskiftning af vinduer? – Se komplet guide her

Ønsker du at byg nyt hus? – Se komplet guide her

Ønsker du pir isolering? – Se komplet guide her

Ønsker du tagrenovering? – Se komplet guide her

Ønsker du skifertag? – Se komplet guide her

Ønsker du decra tag? – Se komplet guide her

Ofte stillede spørgsmål

Hvad betyder sadeltag?

Betydningen af ordet sadeltag er ikke fuldt fastlagt. Nogle mener, at ordet stammer fra tagets form, som kan minde om formen på en sadel, hvor de to skrånende flader svarer til sadlens sæde og ryg. Man bruger også et lignende ord på engelsk og tysk, og man har bygget tage med denne facon siden middelalderen, hvis ikke før.

Hvordan ser et sadeltag ud?

Et sadeltag er kendetegnet ved at have to skrånende sider, der mødes på en højderyg, og danner den klassiske trekantede form på huset. Denne form er som nævnt ovenfor den mest udbredte i Danmark, især på grund af den effektive dræn af regnvand og sne man opnår i kombination med tagrender og nedløbsrør.

Hvad koster et sadeltag med valm?

Som udgangspunkt koster et sadeltag med valm en smule mindre per kvadratmeter end et klassisk sadeltag. Det skyldes, at selve overfladen er mindre, og derfor ikke kræver samme mængde tagmateriale. Samtidig er det ikke nødvendigt at forstærke selve tagkonstruktionen ligeså meget, fordi et sadeltag med valm ikke bliver lige så påvirket af vind. Typisk koster et sadeltag med valm derfor 600 til 1200 kroner per kvadratmeter, alt inklusive.

Ovenstående indeholder annoncelink

Vi vil hjælpe dig spare både tid og penge på dit næste byggeprojekt. Så du kan føle dig tryg gennem hele processen.

Scroll to Top